SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY OLOMOUC
PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Musíš žít pro druhého, chceš-li žít pro sebe. Seneca
Sociální služby pro seniory Olomouc

Jídelní lístek

Zobrazit týden:

Týden: 08 (18. 02. 2019 - 24. 02. 2019) Tisknout

Pondělí, 18. 02. 2019
Racio, č.3 Polévka 0,4 l zeleninová, Zapečené těstoviny 350 g, salát 150 g (obsahuje alergeny: 1,1a,3,6,7,9,10)
Žluč., č.4 Polévka 0,4 l zeleninová, Zapečené těstoviny 350 g, salát 150 g (obsahuje alergeny: 1,3,7,9)
Dia., č.9 Polévka 0,4 l zeleninová, Zapečené těstoviny 350 g, salát dia 150 g (obsahuje alergeny: 1,1a,3,7,9,13)
Úterý, 19. 02. 2019
Racio, č.3 Polévka 0,4 l rajčatová s kapáním, 1 ks Smažený kuřecí stehenní řízek, brambory maštěné máslem 300 g, kompot 150 g (obsahuje alergeny: 1a,3,7)
Žluč., č.4 Polévka 0,4 l rajčatová s kapáním, 1 ks Dietní kuřecí stehenní řízek grilovaný, brambory maštěné máslem 300 g, kompot 150 g (obsahuje alergeny: 1a,3,7)
Dia., č.9 Polévka 0,4 l rajčatová s kapáním, 1 ks Smažený kuřecí stehenní řízek, brambory maštěné máslem 300 g, kompot dia 150 g (obsahuje alergeny: 1a,3,7)
Středa, 20. 02. 2019
Racio, č.3 Polévka 0,4 l pohanková, 120 g Sekaná svíčková 400 g, houskový knedlík 4 ks (obsahuje alergeny: 1,1a,3,6,7,9,10)
Žluč., č.4 Polévka 0,4 l pohanková, 120 g Vepřové po zahradnicku 300 g, houskový knedlík 4 ks (obsahuje alergeny: 1,1a,3,6,7,9)
Dia., č.9 Polévka 0,4 l pohanková, 120 g Sekaná svíčková 300 g, houskový knedlík 4 ks (obsahuje alergeny: 1,1a,3,6,7,9,13)
Čtvrtek, 21. 02. 2019
Racio, č.3 Polévka 0,4 l hrstková, 120 g Uzené vařené, bramborová kaše 350 g, okurek (obsahuje alergeny: 1,1a,6,9,7,10,12)
Žluč., č.4 Polévka 0,4 l hašé, 120 g Teplá šunka, bramborová kaše 300 g, salát 150 g (obsahuje alergeny: 1a,7,9)
Dia., č.9 Polévka 0,4 l hrstková, 120 g Uzené vařené, bramborová kaše 300 g, okurek dia (obsahuje alergeny: 1,1a,6,7,9,10,12)
Pátek, 22. 02. 2019
Racio, č.3 Polévka 0,4 l boršč, Honzovy buchty makové 4 ks (obsahuje alergeny: 1,1a,3,6,7,8a,8b,8c,8d,8e,9,10)
Žluč., č.4 Polévka 0,4 l fazolková s masem a drobením, Tvarohový puding 350 g (obsahuje alergeny: 1a,3,7,8,9)
Dia., č.9 Polévka 0,4 l boršč, Tvarohový puding dia 350 g (obsahuje alergeny: 1,1a,3,6,7,8,9,13)
Sobota, 23. 02. 2019
Racio, č.3 Polévka 0,4 l obilninová, Zeleninový nákyp 190 g, brambory maštěné máslem 300 g, salát 150 g (obsahuje alergeny: 1,1a,3,7,9)
Žluč., č.4 Polévka 0,4 l obilninová, Zeleninový nákyp 190 g, brambory maštěné máslem 300 g, salát 150 g (obsahuje alergeny: 1,1a,3,7,9)
Dia., č.9 Polévka 0,4 l obilninová, Zeleninový nákyp 190 g, brambory maštěné máslem 300 g, salát dia 150 g (obsahuje alergeny: 1,1a,3,7,9)
Neděle, 24. 02. 2019
Racio, č.3 Polévka 0,4 l s masovou rýží a těstovinou, 260 g Kuře pečené s grilovacím kořením, dušená rýže 250 g, okurek (obsahuje alergeny: 1,1a,3,6,7,9,10,11,12)
Žluč., č.4 Polévka 0,4 l s masovou rýží a těstovinou, 260 g Kuře pečené s nádivkou, dušená rýže 200 g, kompot 150 g (obsahuje alergeny: 1,1a,3,7,9)
Dia., č.9 Polévka 0,4 l s masovou rýží a těstovinou, 260 g Kuře pečené s grilovacím kořením, dušená rýže 200 g, okurek dia (obsahuje alergeny: 1,1a,3,7,9,10,12,13)
Modul: Jídelní lístek

(Váha masa uváděna v syrovém stavu)

UPOZORNĚNÍ:

UPOZORŇUJEME VÁS NA MOŽNOST ZPOŽDĚNÍ DOVOZU OBĚDŮ Z DŮVODŮ DOPRAVNÍCH UZAVÍREK.
DĚKUJEME VÁM ZA POCHOPENÍ

Jídelní lístek sestavily:

Hana Waclawiková, vedoucí centrální kuchyně – nutriční terapeut
Lucie Brožková, vedoucí směny – kuchařka.

Skladba jídelního lístku je vytvářena dle Receptur teplých pokrmů Ing. Beránka, Runštuka a Receptur pokrmů pro školní stravování od společnosti Pro Výživu, pro diety dle Receptur dietních pokrmů doc. MUDr. P. Doberského: 

  • dieta č. 3 - racionální /normální strava/
  • dieta č. 4 - žlučníková dieta s omezením tuků
  • dieta č. 9 - diabetická dieta.

Alergeny obsažené  v pokrmech jsou na jídelním lístku označeny čísly. Bližší informace jsou k dispozici u vedoucí centrální kuchyně nebo na webových stránkách www.sluzbyproseniory.cz.

Bulgur  -  nalámaná celozrnná pšenice, která se používá jako součást pokrmů. Má vysoký obsah vlákniny, vitamínů a minerálů, má nízký obsah tuku. Je vhodný do polévek, pekařských výrobků, jako příloha k masům, zeleninových i masových jídel, do nádivek. Bulgur se hodí i pro přípravu dietních a vegetariánských pokrmů.

Obědy je nutné odhlásit nebo přihlásit nejpozději do 9,00 hodin den předem; na sobotu, neděli a pondělí nejpozději v pátek do 9,00 hodin. Telefonní čísla jsou obsluhována pouze v pracovní dny v době od 7,00 do 15,30 hod.


Telefonní kontakt:  585 757 080, 724 572 928.

E-mailová adresa: obedy@sluzbyproseniory.cz

Webové stránky  : www.sluzbyproseniory.cz

 

Pokrmy jsou určeny k bezprostřední konzumaci. Změna jídelního lístku a alergenů vyhrazena.

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!